香港城市大学冯刚教授学术报告-中南大学信息科学与工程学院门户网站

香港城市大学冯刚教授学术报告

来源: 点击: 时间: 2018年07月05日 16:59

题目:

Consensus of Linear Multi-Agent Systems with Distributed Infinite Transmission Delays: A Low Gain Method

时间:2018年7月7日(周六)上午10:00

地点:民主楼210

摘要:In this talk a solution is presented tothe consensus problem of linear multi-agent systems with distributed infinite transmission delays. A novel low gain control approach is developed and it is shown that the proposed controller can solve the consensus problem if the open loop agent dynamics have no exponentially unstable eigenvalues and the communication topology is fixed and contains a spanning tree. One of the distinctive advantages of the proposed controller is that it does not require the knowledge of transmission delays. Our results include those results on distributed bounded delays and constant delays as their special cases. Simulation examples are provided to illustrate the effectiveness of the proposed controller.

个人简介:冯刚,香港城市大学机械电子工程系讲座教授(ChairProfessor)、博士生导师。1982年,1984年于南京航空航天大学分别获学士学位和硕士学位,1992年获澳大利亚墨尔本大学电机工程系博士学位,1991年任澳大利亚墨尔本皇家理工大学讲师,于1992年-1999年,先后任澳大利亚新南威尔士大学讲师和高级讲师,2000年任香港城市大学副教授,现任香港城市大学协理学务副校长、电子工程系讲座教授。

他于2009年被选为IEEE Fellow,曾获得教育部长江学者讲座教授称号、德国洪堡奖学金、IEEE Transactions on Fuzzy Systems杂志杰出论文奖、IEEE International Conference on Neural Networks and Signal Processing会议最佳论文奖、被Thomoson Reuters列为SCI高被引研究学者。目前主要从事智能系统与控制、网络化控制系统、多智能体系统及控制等方面研究。担任过以下杂志的副编辑:IEEE Trans. Automatic Control,IEEE Trans. on Fuzzy Systems,Mechatronics,IEEE Trans.Systems, Man, & Cybernetics,Journal of Systems Science and Complexity,andJournal of Control Theory and Applications